Tape Kopen

Wil je tape kopen? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Schildersmagazijn helpt je graag.

Bij het Schildersmagazijn leveren wij uitsluitend tape van Woodfield. Woodfield is een bekend merk in Nederland dat vooral op de professionele schilder is gericht. Wij vinden deze tape zó goed, dat wij deze zijn gaan inkopen om aan particulieren te verkopen. Woodfield tape bestaat al meer dan 45 jaar levert absolute topproducten. Met deze tapes zult u makkelijk kunnen werken, scherpe lijnen kunnen maken en een fantastisch eindresultaat tegemoet zien voor een scherpe prijs.

Maar welke tape heb ik nou nodig?

Er zijn ontzettend veel tapes! Wij helpen je graag naar het vinden van de juiste tape voor jou klus. Hieronder zie je een greep uit het assortiment met daarbij de functie van de tape en wanneer je hem zou inzetten. Heb je nog meer vragen? Vraag ze gerust via de chat rechts onder in beeld.

En wat is Washi tape dan?

Wij krijgen regelmatig de vraag of we ook “Washi Tape” hebben. Washi tape is meer een knutseltape voor boekjes, kaften en inpakpapier bijvoorbeeld. Het is vaak ook mooi gedecoreerd, maar veel te fragiel om over te schilderen. Het wordt als marketing term gebruikt om mensen te benaderen die niet goed weten wat ze zoeken. Eigenlijk bedoelen mensen als ze Washi Tape zoeken om te schilderen een makkelijk scheurbare tape. Je kunt er verzekerd van zijn dat onze tapes van Woodfield makkelijk te scheuren zijn terwijl je aan het afplakken bent en dat ze goed blijven zitten wanneer je er overheen schilderd. Washi tape is dus niet nodig, woodfield tape wel 😉 ! De tapes van Woodfield die het meest overeenkomen met wanneer mensen “Washi Tape” zoeken zijn de Fine Line Tape en de paarse Topliner (dat is een tape met lage kleefkracht, perfect voor ondergronden die niet mogen beschadigen). Deze producten worden verderop besproken.

Ben je op deze pagina terecht gekomen om je tuinslang, vijver, dakgoot of  zwembad te repareren? Helemaal onderaan vindt je de Quick Repair Tape.

Ben je niet op deze pagina gekomen voor de Quick Repair Tape, neem dan als je juiste tape hebt gevonden voor je klus, toch een kijkje onderaan de pagina: niemand weet het van te voren, maar íédereen heeft een rol Quick Repair Tape nodig in huis. Je weet pas wat je je hele leven hebt gemist totdat je deze tape in huis hebt. Repareert werkelijk álles.

Bespaar! Woodfield Tapes zijn van uitermate hoge kwaliteit maar hebben een betere prijs dan de directe concurrentie. Als tijdelijke promotie kun je met kortingscode “beter-dan-de-rest” ook nog eens 5% korting krijgen op alle tapes van Woodfield!

De eerste tapes waar we mee beginnen zijn de “standaard” tapes. Deze zijn geschikt voor vrijwel alle basic schilderklussen waarbij niet giga-strakke lijnen nodig zijn (denk aan de naad van een muur afplakken of de bovenkant van een deurpost). Deze tapes staan ook wel bekend als Masking Tape of Schilders Tape. We zullen ze per stuk nader toelichten.

Woodfield Basic Tape

Dit is de basis masking tape van Woodfield. Is zacht geprijsd, maar heeft de minst goede hechting van de 3 beschikbare masking tapes. Prima om snel werk mee te doen waarbij de tape niet voor langere tijd hoeft te blijven zitten. Denk aan een klus waar je s’ochtends aan begint en in de middag de tape er al weer af haalt. De Basic Tape is makkelijk te scheuren zodat het aanbrengen van de tape een eitje is.

Deze tape is niet geschikt voor buitenwerk, het is echt een tape voor binnen en die droog dient te blijven. De basic tape is geschikt voor alle soorten verf. Ondergronden als muren, latten, plinten, deuren en hout zijn geen probleem. Let op: ga je in een ruimte werken waar het warmer wordt dan 60 graden? (denk aan hitte kanonnen in de buurt ter verwarming van een huis in aanbouw) Dan is deze tape niet geschikt – bij meer dan 60  graden gaat de tape loslaten.

Ook als je gaat stucadoren is deze tape prima inzetbaar om strakke lijnen in je stucwerk te behouden. Let wel op dat de tape niet voor lange tijd (goed) kan blijven zitten. Deze tape is niet waterproof.

Zoals met alle tapes van Woodfield laten ze geen lijmresten na, ze zijn makkelijk te verwijderen. Gebuik deze tape alleen niet voor kwetsbare ondergronden als net geverfde muren of behang – daar is de paarse Low Tack / Lage Kleefkracht beter voor geschikt.

Moet de tape langer blijven zitten? Kijk dan is naar de Prof Tape die we in het volgende blok bespreken.

Woodfield Prof Tape

De Prof Tape is de verbeterde versie van de basic tape. Ze hebben vrijwel dezelfde eigenschappen, maar de Prof Tape heeft een veel betere kleefkracht. Dit wil trouwens niet zeggen dat hij er moeilijker af gaat: alle tapes van Woodfield zijn uitermate goed te verwijderen, een betere kleefkracht betekend alleen dat wanneer de tape is aangebracht, hij beter zal blijven zitten en het langer volhoudt.

Heb je een tape nodig die niet een dag goed blijft zitten, maar enkele dagen? Ga dan voor de Prof Tape. Door de hogere kleefkracht zal deze langer goed blijven zitten en kun je gerust meerdere lagen verven verspreid over enkele dagen.

Voor de rest zijn de eigenschappen het zelfde als de Basic Tape, de tape is dus geschikt voor alle soorten verf, dezelfde ondergronden, makkelijk te scheuren. De tape is dus ook niet geschikt voor buiten. Deze tape is niet waterproof.

Ook blijft de Prof Tape beter zitten bij hogere temperaturen, dus mocht je moeten werken met heteluchtkanonnen dan is de Prof Tape al beter geschikt. Temperaturen tot 100 graden Celsius kan hij makkelijk aan.

Woodfield Superieur Tape

De Superieur Tape is de beste masking / schilders tape van Woodfield.

De grootste verschillen met de vorige twee: deze tape is wél buiten inzetbaar, dus mocht je buiten ook moeten afplakken, dan komt de superieur tape al snel als beste keuze uit de bus. Ook is deze tape waterproof, wat de andere twee niet zijn. Ook blijft deze tape tot 120 graden goed zitten.

De kleefkracht van deze Superieur Tape is nog wat hoger dan de Prof Tape. Ga je schilderen / vloeren leggen / stucadoren, maar weet je nog niet hoe lang de tape moet blijven zitten, of weet je eigenlijk wel zeker dat je er een week of langer over gaat doen? Dan is de Superieur tape de verstandigste keuze. Mede doordat hij wel wat water af kan, is deze tape bij uitstek geschikt voor situaties waar je niet op voorbereid bent, bijvoorbeeld regen terwijl nog niet alle ruimtes van een huis in aanbouw dicht zijn of een ruimte waarvan je weet dat er nog wel eens met water geknoeid kan worden als een badkamer.

Deze tape heeft verder dezelfde eigenschappen als de voorgaande. Blijft goed zitten op dezelfde ondergronden en is makkelijk te verwijderen zonder lijmresten achter te laten. Absoluut de meest Superieure masking tape van Nederland!

De volgende tapes zijn de Precision Masking Tapes. Deze tapes zijn meer specialistisch en hebben ieder hun eigen specialiteit. Deze tapes zijn voor de wat lastigere hoekjes of voor behang / verf die niet mag beschadigen. We zullen ze per stuk verder toelichten.

Woodfield Fine Line Tape

Deze masking tape is gemaakt om strakke lijnen te maken. Net zoals de normale masking tapes zijn ze makkelijk te scheuren zodat je snel  kunt werken.

De Fine Line Tape is speciaal voor die lastige hoekjes en de lijnen die perfect strak moeten zijn. Waar de normale masking tapes prima geschikt zijn voor grote stukken, is deze Fine Line Tape gemaakt voor het precisiewerk. De naden van een kozijn, mooie randen, plaatsen waar in een vorm geschilderd dient te worden.

Fine Line Tape kun je nadat de verf gedroogd is makkelijk verwijderen zonder dat er lijmresten overblijven. Wanneer je de tape netjes weg trekt, blijft er daarna een superstrakke rand van je verfwerkzaamheden over voor een prachtig resultaat.

Als je op zoek bent naar “Washi Tape” zoals mensen dat mooi als marketing term gebruiken, dan komt deze samen met de Low Tack (paars) het meest in de buurt van wat je waarschijnlijk bedoelt.

Deze tape is net zoals alle fine line tapes van Woodfield zowel binnen als buiten te gebruiken en is geschikt voor alle soorten verf.

Woodfield Topliner

Het zelfde geprijsd als de Fine Line Tape, maar met iets hogere kleefkracht. Dit is puur een persoonlijke kwestie welke je het fijnste vindt, de producten zijn op de iets hogere kleefkracht van de Topliner na, nagenoeg identiek.

De één vindt een iets grotere kleefkracht wat fijner tijdens het aanbrengen, de ander vindt het juist fijner wanneer een fine line tape wat minder plakt tijdens het maken van strakke lijnen.

We kunnen niet voor een ander bepalen wat jij fijn vindt en je zult echt alleen verschil merken als je ze beide ooit hebt geprobeerd.

Wij zelf neigen iets meer naar de Topliner toe. Deze tape is net zoals alle fine line tapes van Woodfield zowel binnen als buiten te gebruiken en is geschikt voor alle soorten verf.

Woodfield Fine Line Xtra Strong

Soms heb je wat XTRA power nodig! Fine Line Xtra Strong is speciaal in het leven geroepen voor de klussen die wat meer kracht verergen.

De Xtra Strong heeft een hogere kleefkracht dan de Fine Line en de Topliner. Deze blijft dus langer zitten en hecht beter op verschillende ondergronden. Ook hier wil hogere kleefkracht niet zeggen dat het moeilijk te verwijderen is: deze tape laat geen resten achter waneer je klaar bent met werken.

Bij schilderen met meerdere lagen zou je wat sneller kunnen denken aan de Fine Line Xtra Strong, maar ook bij stucwerk waarbij de tape wat meer te voorduren krijgt. Ook als een klus wat langer gaat duren, of wanneer je niet weet waneer het af gaat zijn, is het uit voorzorg wellicht handig om voor de Xtra Strong te kiezen, zodat je de tape lekker lang kan laten zitten zonder je druk te maken hoe lang die nog blijft plakken.

Deze tape is net zoals alle fine line tapes van Woodfield zowel binnen als buiten te gebruiken en is geschikt voor alle soorten verf.

Woodfield Fine Line Low Tack

Fine Line Low Tack is een fine line tape met lage kleefkracht. Dit is speciaal voor net geverfde muren of behang dat niet kapot mag gaan. Al is het zo dat alle tapes makkelijk los laten en geen verfresten achterlaten, dan nog is het niet vanzelfsprekend dat dit op vers schilderwerk of behang niet zou kunnen gebeuren.

Het zou natuurlijk zonde zijn dat er strepen komen op een net geverfde of gestucte laag omdat de tape de verf of het behang mee trekt. Daarvoor is de Low Tack tape: door de zeer geringe kleefkracht kun je er vanuit gaan dat je niets kapot maakt van je mooie werk.

Ondanks de lage kleefkracht blijft deze tape toch voor langere tijd inzetbaar en is hij geschikt voor alle soorten verf. Low Tack is zowel binnen als buiten te gebruiken, maar is niet waterproof.

Als je op zoek bent naar “Washi Tape” zoals mensen dat mooi als marketing term gebruiken, dan komt deze samen met de Fine Line Tape het meest in de buurt van wat je waarschijnlijk bedoelt.

Ga je buiten te werk? Dan heb je een tape nodig die goed blijft zitten als de zon er langere tijd op staat. Zonlicht maakt de lijm in normale tapes kapot, dus hier hebben we een speciaal product voor. Die lichten we hieronder toe.

Woodfield UV Tape

Blauwe UV tape is speciaal gemaakt om langere tijd in de felle zon uit te houden. De normale tapes zullen in fel zonlicht, door UV straling, uiteindelijk loslaten. De lijm laag wordt door de UV straling als het ware kapot gemaakt en de hechting gaat verloren. Deze UV tape kan makkelijk langere tijd buiten ingezet worden. Het heeft een medium kleefkracht en zoals alle tapes is hij schoon te verwijderen zonder lijmresten achter te laten.

Super geschikt om je huis buiten af te plakken als je de gevel gaat verven in volle zon. Deze tape blijft met gemak enkele dagen met heet weer zitten. Ook kozijnen waar veel zonlicht op valt zijn goede kandidaten voor deze tape.

De tape is geschikt voor alle soorten verf en kan verder naast buiten ook gewoon binnen gebruikt worden – dus heb je wat over van je werk buiten dan kun je deze UV  Tape ook prima binnenshuis gebruiken.

DUCT TAPES! Er is niets dat duct tape niet kan fixen. En je kent het gezegde: kan duct tape het niet fixen? Dan gebruik je niet genoeg duct tape. Leuk feitje: een moonbuggy is ooit gerepareerd op de maan, met duct tape – en SpaceX heeft in een speciaal kastje ook altijd een rol duct tape liggen, er is werkelijk waar niets dat duct tape niet kan!

Woodfield Duct Tape Prof

Oké – onze tapes worden nog niet geleverd aan NASA en SpaceX, maar ze zijn wel van ontzettend hoge kwaliteit.

De tape is universeel inzetbaar bij werkzaamheden op steen en stucwerk, maar hecht in feite op alle schone ondergronden, zowel binnen als buiten. Heeft een zéér hoge kleefkracht en wordt veelvuldig toegepast bij allerhande (tijdelijke) reparatiewerkzaamheden.

De Duct Tape Prof is waterbestendig en extreem sterk.

Deze tape scheurt minder goed dan de voorgaande tapes, maar dat is logisch: het doel van deze tape is juist dat hij sterk is en dus moeilijker scheurt. Een klein mesje of een schaar doet wonderen om snel te werken. Of als oermens een scheurtje met de tanden natuurlijk.

Deze tape laat minder schoon los dan de masking tapes, maar ook hier geld weer: daar is de tape ook niet voor bedoelt.

Let op: heb je een ondergrond als hout, aluminium of tegels en beton? Kijk dan is naar de SST Prof Tape in het volgende blok, deze is daar beter voor geschikt. De SST Prof laat ook schoner los dan de Duct Tape Prof.

Woodfield SST Prof

Deze SST Prof Tape is vergelijkbaar met Duct Tape Prof, maar plakt op verschillende ondergronden.

De kleefkracht is ietsjes lager, maar de tape zelf is sterker en blijft veel beter zitten op lastig af te plakken ondergronden zoals lood, aluminium, keramische tegels en beton.

Deze tape is door zijn structuur ook goed bestand tegen scherpe voorwerpen en hoeken. Ondanks dat deze tape zeer sterk is, is hij wel schoon te verwijderen van objecten. Als je een sterke tape nodig hebt die geen lijmresten achterlaat is deze tape dus beter geschikt dan de Duct Tape Prof.

Een uitermate handige variate op de alom bekende Duct Tape Prof, die je zeker handiger laat werken met zijn specifieke use cases.  Een absolute alleskunner!

PVC tapes: tapes die elastisch zijn en kunnen rekken. Vanzelfsprekend waterbestendig! Zwembad of lekkend dak repareren? Kijk is naar de Quick Repair Tape, uniek van Woodfield.

Woodfield PVC Tape Prof

Gladde PVC tape speciaal voor gladde ondergronden als hout, aluminium, glas, stucloper en folie.

Deze PVC Tape Prof is extreem handig om stucloper vast te maken vinden wij zelf: door het rekken kun je makkelijk grote stukken stucloper aan elkaar vast maken.

De tape is waterbestendig en heeft een hele hoge kleefkracht waardoor alles goed blijft zitten.  Hierdoor kan er op de werkvloer gerust “lomp” gewerkt worden, ook met vloeistoffen, omdat deze tape door zijn kracht en waterbestendigheid goed zal bijven zitten.

Door de hoge kleefkracht is deze tape niet helemaal schoon te verwijderen, dus toepassingen waarbij de ondergrond lijmrest vrij moet blijven is hij niet zo voor geschikt. Ook zal door de hoge kleefkracht alles er onder kapotgetrokken worden, dus niet op wanden of stucwerk gebruiken.

Woodfield Quick Repair Tape

Last but not least! De Woodfield Quick Repair Tape.

Een absoluut beest onder de tapes: Quick Repair Tape is universeel inzetbaar voor uiteenlopende reparaties. Deze tape hecht werkelijk waar op alle ondergronden en is zowel water als UV bestendig met een super hoge kleefkracht.

Deze tape is uniek, er zijn eigenlijk geen woorden voor. Iedereen zou een rol Quick Repair Tape in huis moeten hebben. En omdat een film meer zegt dan woorden, hebben we speciaal voor deze tape een film met alle toepassingen er van. Je zult versteld staan en er gelijk een in huis nemen, het is werkelijk waar voor bijna álle reparatietoepassingen geschikt: zowel buiten als binnen en plakt zélfs onder water. Dus ook geschikt om een zwembad te dichten, een lekkende dakgoot, tuinslang, etcetera. Kijk de film!

Marcel Van beek
Marcel Van beek
Beoordelaar
5/5
4 weken geleden
Anoniem
Anoniem
Beoordelaar
5/5
4 weken geleden
Unal B.
Unal B.
Beoordelaar
5/5

Het product en de levering zijn uitstekend, bedankt

1 maand geleden
Patrick
Patrick
Beoordelaar
4/5
1 maand geleden
Patricia Ide
Patricia Ide
Beoordelaar
4/5
2 maanden geleden
marcel
marcel
Beoordelaar
5/5

contact makkelijk gemaakt goed en vriendelijk geholpen

2 maanden geleden
Maurice
Maurice
Beoordelaar
5/5

Prima geregeld, snelle levering

3 maanden geleden
Anoniem
Anoniem
Beoordelaar
5/5

Prima!

4 maanden geleden
Johan
Johan
Beoordelaar
5/5

Communicatie snel en duidelijk. Levering op de afgesproken tijd.

4 maanden geleden
Je hebt zojuist dit product aan het winkelwagentje toegevoegd: